Eucharistieviering uitvaart dokter Teeuwen

22 april 2010

Op donderdag 22 april 2010 werd in de Kathedrale Basiliek van Sint Jan in ’s-Hertogenbosch een Eucharistieviering gehouden bij de uitvaart van Drs. F.J.P.M. (Frans) Teeuwen. Ons koor viel de eer te beurt om de zang tijdens deze viering te verzorgen. Onder leiding van dirigent Henk van der Sanden en orgelbegeleiding van Rein Boeijen werd de eucharistie op sfeervolle wijze muzikaal ingevuld.

Het koor opende, tijdens de binnenkomst, met Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré. De Eucharistiegezangen Kyrie, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei van Anton Bruckner werden afgewisseld met het Angele Dei van Ponchielli, Mozart’s Ave Verum en Sancta Maria Mater Dei. Dit laatste werk werd, voorafgegaan door The Lord Bless You and Keep You, tijdens de communie gezongen. Als afsluiting van de viering zongen, terwijl de kist naar buiten gedragen werd, de aanwezigen samen met ons koor A Toi La Gloire van Georg Friedrich Händel.
Van de optredens van ons koor uit het recente verleden, mag deze eucharistieviering voor een buitengewoon en kenmerkend mens en Bosschenaar, opgetekend worden als één van die bijzondere uitvoeringen die ons en de stad nog lang bij zal blijven.

Gelezen op Bastion Oranje:
Tussen de gebeden door zong op een prachtige, serene en soms –met het lied The Lord Bless You- indringende wijze, het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch.
Gepubliceerd 22-04-2010 door Paul Kriele.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail