In memoriam: Rinus van Nielen

15 mei 2015

Op de rouwkaart van Rinus staan drie woorden die hem voortreffelijk typeren: ENERGIEK, ACTIEF en BELANGSTELLEND. Inderdaad, met die kwaliteiten kennen we hem als lid van het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch.

Rinus was sinds 1 januari 1989 lid van ons koor. Hij kreeg voor zijn zilveren jubileum tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie nog een gouden koorsleutel opgespeld.

Als een zeer betrokken en bevlogen bariton liet hij de repetities en concerten zelden verstek gaan. In de periode dat wij repeteerden in het PTT sorteercentrum en mochten parkeren op de veemarkt was hij het die het parkeren onder alle weersomstandigheden in goede banen leidde.

Op 6 mei is Rinus toch nog geheel onverwacht overleden. Op 12 mei hebben wij tijdens de afscheidsplechtigheid in het crematorium met ons koor muzikaal afscheid van hem genomen.

Afscheid nemen dat doet pijn.
Hij had nog zoveel jaren bij ons koor kunnen zijn.
We zullen hem heel erg missen
Zijn open gezicht, zijn vrolijke lach
Adieu beste Rinus, ik zeg dag……

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail