Bosch Winterparadijs 2016: een stemmig én swingend mini-kerstconcert voor jong & oud.

Het zachte kerstweer had vele bezoekers, waaronder gezinnen, afgelopen dinsdag 27 december naar ’s-Hertogenbosch gelokt.img_3604

Tegen 16.00 uur was er een gezellige drukte rondom Joris’ Kerstboom, poffertjeskraam, schaatsbaan en draaimolen.

Toen het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch het podium betrad vulde de Parade zich met nieuwsgierig én verwachtingsvol publiek. En zij werden niet teleurgesteld. Het koor onder leiding van dirigent Henk van der Sanden en pianist Rein Boeijen zong, samen met soliste Roos van der Sanden, een breed repertoire aan kerstliederen. Luisterliedjes zoals: “If I Have Been In Bethlehem” en “Tu Scendi Dalle Stelle”. Liedjes die uitdaagden om mee te neuriën zoals: “Bethlehem”, “If Every Day Was Like Christmas” en “Oh Holy Night”. Aanstekelijk voor het talrijke publiek waren “Winterwonderland” en “Mille Cherubini In Coro”, die al heupwiegend werden meegezongen.

img_3619Roos schitterde met de solo “El Nacimiento” (Nativity), een prachtig beschouwend Latijns-Amerikaans lied van Ariel Ramirez over de geboorte van Christus. Samen met het koor kreeg zij met “Een Nieuwe Morgen” een welverdiende ovatie.img_3695

Terwijl het koor en de soliste hun kerstklanken over het plein uitstrooiden, verwarmden vele aanwezigen zich aan de zitbankradiatoren, de vlammen van de vuurkorven en de dampende glühwein. Tussen volwassenen ontstonden gezellige onderonsjes, hielden jong verliefden elkaar iets steviger vast en speelden kinderen met de houtsnippers.

De sfeervol ingerichte huiskamer van het Bosch Winterparadijs was voor velen een plek geworden waar men zich vrij en veilig voelde. Bij het slotlied “Santa Claus Is Comin’ To Town” veranderde het samengestroomde publiek, jong en oud, groot en klein, in één deinende en swingende mensenmassa.

Het publiek was naar de stad gekomen om er, op deze Derde Kerstdag, even “uit” te zijn. Maar men was toch nog even ongemerkt “thuisgekomen”.

Tekst en foto’s Willem Hol.

Laat commentaar achter