Volkskerstzang in het Provinciehuis

Volkskerstzang 2018 Provinciehuis.

Al weer voor de 30ste keer organiseerde de Stichting Volkskerstzang in samenwerking met het provinciebestuur de jaarlijkse Volkskerstzang in het Provinciehuis. Ondanks de slechte weersomstandigheden, vliegtuigen bleven aan de grond vanwege de dikke mist, waren er toch ruim vijfhonderd bezoekers die de samenzang liederen meezongen en konden kijken en luisteren naar de muzikale werken die werden uitgevoerd door koor, harmonie, stadspijpers en soliste.

In een verrassende mix van deze medewerkenden viel het IN DULCE JUBILO, gezongen door Roos van der Sanden en begeleid door de Stadspijpers meteen op.

Nadat de commissaris het “mooiste verhaal dat ooit is verteld”: het kerstevangelie, had uitgesproken,  bevestigde Roos dit  met het lied THE MOST BEAUTIFUL STORY THAT’S EVER BEEN TOLD, begeleid door Rein Boeijen.

De Stadspijpers brachten met hun bijzondere middeleeuwse instrumenten  en dito muziek een opmerkelijke afwisseling in het veelzijdige programma. Het orkest, dat vooraf de bezoekers al in de sfeer bracht met hun inleidende kerstmuziek, wist het publiek ademloos boeien met de POLISH CHRISTMAS MUSIC.

Het Thema dit jaar was “LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN”. Mevrouw Dorien Aarts, directeur van Hospice De Duinsche Hoeve vertelde in het kort enkele belevenissen van de bewoners. De door haar aanbevolen collecte was bestemd voor zaken die niet door zorginstanties worden vergoed, zoals voor de onlangs gereed gekomen stilteruimte.

Al met al een muzikaal breed en gevarieerd programma waarin de medewerkende hun eigen specialiteit optimaal ten gehore konden brengen.

Volgend jaar ben ik er weer bij!!
Een toehoorder.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Rens Bressers.

Foto’s gemaakt door Gerard Monté zijn te vinden via de volgende link:

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail