Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2019

De bijeenkomst begon met een positief gestemd jaaroverzicht door de voorzitter, waarna de jubilarissen werden gehuldigd. Vier leden kregen de zilveren speld vanwege hun lidmaatschap van 12 ½ jaar: Ria Gomez, Corrie van Gelder, Monique Thorn en Hanneke Dankers.

Er waren ook twee zilveren jubilarissen: Anneke Hageman en Jeanne Willems: zij kregen de gouden speld uitgereikt, waarna alle aanwezigen in de gelegenheid werden gesteld de jubilarissen te feliciteren. Degenen die een jaar lid waren kregen het boek van het 50-jarig jubileum van het koor aangeboden.

Zoals gebruikelijk volgden hierna individuele optredens door leden van het koor, begeleid door Henk van der Sanden op de piano. Het spits werd afgebeten door Anne-Riet Vera en Michaëlle Strijbos met ”You are the reason”, gevolgd door Leo Houdijk met “Sammy” en het kwartet van Geert Jan en Ria Loonen met Wout en Mieke Laheij met In this Heart. De zingende zusjes Ton Vermeer en Tiny Beekwilder zorgden voor de nodige hilariteit door op de wijze van Bach’s “O Haupt voll Blut und Wunden” een “droevig” lied ten gehore te brengen over het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch, waarna Bernard van der Wielen met Ria de Groot het gehoor liet emigreren naar “Droomland”. Hanneke Dankers vertolkte “Het zijn de kleine dingen die het doen”. Het laatste optreden betrof het aloude “Wispering hope” door Leo Houdijk en Inno.

Er waren exposities ingericht door de schildersclub “De Slinger” en door Wim Kops met lichtschilderingen. Zijn boek daarover en zijn “’s-Hertogenbosch. Een Rijke Roerige en Roemruchte Historie” vonden gretig aftrek. Art Studio Braspenning presenteerde schilderijen van Theo Klomberg. Het naaldwerk van Monique Thorn was bewonderenswaardig.

Voorzitter Inno van Riemsdijk bedankte tot slot iedereen die aan de voorbereiding van de receptie had meegewerkt, waaronder de staf van De Helftheuvel en Miriam van Boxtel voor de heerlijke hapjes.

Anton van der Lee

Foto’s:  Rob Schröder

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail