In memoriam Arnold Peels

We hebben op 23 februari in het crematorium te Vlijmen afscheid moeten nemen van Arnold Peels. Nog eenmaal was hij niet alleen te midden van ons koor maar ook het middelpunt van ons koor. Arnold wilde bij zijn afscheid graag omringd worden door de koorleden en vanzelfsprekend hebben wij zijn wens in vervulling gebracht.

Arnold was een bijzonder gewaardeerd lid van ons Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch.

Met zijn geoefende diepe basstem was hij een grote steun voor zijn collega-bassen zowel met de repetities als bij de uitvoeringen. Ruim 30 jaar lang, om precies te zijn vanaf 1 januari 1989, was Arnold lid van het koor. Hij was altijd van de partij; er moest iets zéér bijzonders aan de hand zijn om een repetitie of uitvoering over te slaan. En of het nu ging om klassieke, religieuze of moderne muziek; het maakte voor hem geen verschil. Hij zette zich altijd optimaal in.

Arnold was ook lid van het koor in de Annakerk en vanuit die hoedanigheid heeft hij ons vele malen geholpen als wij voor concerten de Annakerk op het oog hadden. Voorbereiding, de ruimte geschikt maken, opruimen achteraf, niets was hem te veel. Het was immers voor “zijn” Gemengd Koor”.

Toen Arnold ziek werd liet hij zich door niets weerhouden om de repetities bij te wonen. Te midden van zijn koorvrienden voelde hij zich nog steeds op zijn plek. Zelfs toen hij afhankelijk werd van de rollator bleef hij komen. Totdat ook die wandeling te vermoeiend werd en het niet meer lukte om echt mee te zingen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail