Concert in Zorghuis “De Hooghe Clock” te ’s-Hertogenbosch, 9 maart 2019 1

Met bijna 60 zangers en zangeressen trad het koor aan. Meer hoefde ook niet: het was voldoende voor de ruimte, te meer omdat de balans in het koor heel goed was. Ingeleid door Jolande Blankenvoorde, activiteitenbegeleidster van De Hooghe Clock werd in een ontspannen sfeer een prima concert neergezet, waarbij de dirigent op geestige wijze de nummers inleidde. Er werd zelfs zonder boek gezongen, zij het dan nummers met een simpele tekst. Het is een oude wens van het koor, die grotendeels onvervulbaar zal blijven in verband met het repertoire, dat nu eenmaal heel wat teksten bevat in talen als Frans, Italiaans en Latijn, die de meeste koorleden nooit geleerd hebben, wat een extra moeilijkheidsfactor betekent bij het van buiten leren.

Het programma was aangepast aan het oudere publiek met een aantal herkenbare liederen zoals twee van Vera Lynn, het Slavenkoor “Va Pensiero” uit Nabucco, het “Halleluja” van Leonard Cohen en het bekende Brabantlied van Guus Meeuwis. Het publiek werd hierbij uitgenodigd om mee te zingen en daarop werd gretig gereageerd. Verder werden een aantal goed in het gehoor liggende nummers gebracht, zoals “Con te Partiro”, waarmee het koor uitstekend van start ging, “La Golondrina” en “Conquest of Paradise”.  De mannen, sterk vertegenwoordigd, maakten veel indruk met hun “O Isis und Osiris” uit Die Zauberflöte van Mozart.

In totaal omvatte het concert 19 stukken, waarvan “Tell my Father” en het voortreffelijk klinkende “You Raise Me Up” mede tot de hoogtepunten behoorden. Het slotlied hield een belofte in: “We’ll Meet Again” van Vera Lynn. Terecht, want het was een geslaagd concert en zeker voor herhaling vatbaar.

Anton van der Lee

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een gedachte over “Concert in Zorghuis “De Hooghe Clock” te ’s-Hertogenbosch, 9 maart 2019

• Jolande Blankenvoorde Bericht auteur

Beste Inno,
    De bewoners hebben genoten afgelopen zaterdag! Nogmaals bedankt voor jullie optreden.
    Groetjes,
    Jolande