Gemengd Koor brengt een verrassingsaubade. 3


Op woensdag 26 juni trad een 50-tal koorleden aan om onder leiding van dirigent Henk van der Sanden een aubade te gaan brengen aan de voorzitter Inno van Riemsdijk die op deze gedenkwaardige dag samen met zijn vrouw Elly, hun kinderen en kleinkinderen hun 50 jarig huwelijksjubileum vierden. Het was de bedoeling van het bruidspaar dat deze dag in alle stilte voorbij zou gaan. Zij hadden met hun gezin het feest al gevierd in mei tijdens de schoolvakantie.

Het jubilerende echtpaar had echter buiten de waard gerekend!

Jawel, in alle stilte hadden de kinderen een verrassingsdag georganiseerd.

In alle stilte werd  door hun kinderen Ineke en Ben het Gemengd Koor daarbij ingeschakeld. En het was voor de koorleden een hele opgave om dit geheim zorgvuldig te bewaren, maar dat is perfect gelukt.

De plaats van de aubade was bepaald op bastion Vught alwaar het koor zich kon opstellen tussen de middeleeuwse kanonnen.

Toen de familie per boot over de Dommel kwam aanvaren en in het zicht kwam van het koor was er eerst verwondering, vervolgens ongeloof:  “Nee, dat kan toch niet waar zijn”?

Maar toen het koor de stilte verbrak en begon te zingen moest het bruidspaar toch wel wat emotionele traantjes wegpinken.  Deze aubade was zo bijzonder, dat maken slechts weinig mensen mee.

De voorzitter riep vanuit de boot: “Als ik nú Jezus was, dan liep ik over het water naar jullie toe om jullie allemaal persoonlijk te bedanken”!

Na enkele ererondjes met de boot en onder het zingen van Lang zullen ze leven vertrok  de familie weer in zuidelijke richting en kon Henk zijn onmisbare piano weer inpakken.

 

 

Deze fantastische aubade zal bij het gouden bruidspaar en hun gezin nog vaak mooie herinneringen oproepen.

Dank aan alle enthousiaste koorleden en aan Henk die voor dit onvergetelijk moment hebben gezorgd.

Foto’s:
Irene Snijders,  Rob Schröder en Mathijs Sars

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 gedachten over “Gemengd Koor brengt een verrassingsaubade.

 • Monique Thorn

  Volgens mij is de aubade aan Elly en Ino het mooiste optreden dat we als koor hebben gehad. Wat een belevenis ! Ik kan niet oordelen over de optredens van 13 jaar geleden ‘maar dit was super !

 • Ingrid

  Het was die dag prachtig weer dus dat beloofde al veel goeds. Geen enkel koorlid had zijn/haar mond voorbij gepraat dus de verrassing was compleet. We hebben het met z’n allen heel graag gedaan. Jullie blikken zeiden genoeg als dank

 • Piet Kerssens

  Tja, Ino en Elly, als jullie op You Tube het filmpje: ‘Lopen over water’ bekijken, dan zien jullie dat het mogelijk is. De zinsnede, die je gebruikt om je dank uit te spreken voor de aubade, die het koor op jullie feestdag brachten, toont aan je liefde voor het koor. Een beter antwoord had je niet kunnen geven. Ik merk zowat elke week jouw enthousiasme als voorzitter en zanger voor ons koor. Fantastisch!

  Groetjes.
  Piet Kerssens