Volkskerstzang in het Provinciehuis op 15 december 2019


Het was de dertiende (en laatste) keer dat het koor deelnam aan de jaarlijkse Volkskerstzang, maar dertien was in dit geval geen ongeluksgetal, want het werd een groot succes. De organisatoren revancheerden zich voor verleden jaar, toen de geprogrammeerde liederen die door het publiek moesten worden meegezongen bij de aanwezigen grotendeels onbekend waren. Nu was er een uitstekend programma, dat door alle betrokkenen met groot enthousiasme werd uitgevoerd. Alle lof daarbij voor de ingetogen begeleiding door Harmonie Oude Post, De Stadspijpers en pianist Rein Boeijen, zodat de zang volledig tot zijn recht kwam.

Het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch trad aan met ongeveer 75 zangers. Deze keer waren de mannen in het midden opgesteld en dat is wel zo overzichtelijk voor het vrij talrijke publiek, hoewel niet alle plaatsen bezet waren.

In zijn woord van welkom benadrukte plaatsvervangend Commissaris van de Koning Martijn de Korte het grote belang van samenzijn in een tijd van toenemende intolerantie en hij prees het koor voor zijn inbreng in dertien van de dertig keer dat het evenement werd georganiseerd.

Het koor begon met het pas dit jaar door Mary McDonald gecomponeerde, goed zingbare kerstlied “This Child of Light”, gevolgd door de subtiel gezongen solo van Roos van der Sanden in “Once upon a December” uit de film “Anastasia”. Het daaropvolgende “Gabriella’s Song”, niet zozeer een kerstlied, maar meeslepend, diep ontroerend door Roos gezongen en door het koor daarbij sterk ondersteund, was een van de highlights van de middag. Het “In the bleak Midwinter”, ook met solo, was wat minder opwindend.

Het slotnummer “Oh Holy Night” met Roos in een voortreffelijke solo zorgde voor een ware apotheose van het optreden. Opnieuw bleek daarbij hoe harmonisch de soliste en het koor elkaar versterken.

Al met al een optreden waarop met genoegen kan worden teruggekeken.

Anton van der Lee

Foto’s :  Gérard van Kessel

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.