Zilveren herdenkingspenning voor organisatoren 75 jaar Bevrijding


Burgemeester Jack Mikkers reikte woensdag 11 december 2019 in de Oranjegalerij de zilveren herdenkings-en waarderingspenning uit aan een groot aantal personen /organisaties, die door de gemeente als verantwoordelijk worden gezien voor het welslagen van de herdenkingsweek 75 jaar Vrijheid in oktober jongstleden.

Stadhuis, de Oranjegalerij.

Alle door de gemeente gekozen eindverantwoordelijken die hebben bijgedragen aan het welslagen van de herdenkingsweek in oktober 2019.
Jack Mikkers met ambtsketen en Jan de Wit uiterst rechts (zittend) en Nicolette Meeuwsen. (derde van rechts zittend)
foto: Paul Kriele

 

De ceremonie, die werd geleid door Jan de Wit samen met zijn collega Nicolette Meeuwsen voltrok zich bij het oudste (1940) oorlogsmonument (de sarcofaag)] dat de stad heeft. Hun verdiensten dat verdient goud, aldus de Wit. ‘We hebben keuzes moeten maken door voor deze eindceremonie de eindverantwoordelijken te selecteren.’

De zilveren penning waarop karakteristieken staan van Bossche symbolen, De Draak, de Boschboom  en de vlag van Wales met de draak, gedragen door soldaten van de 53rd Wels Division, en met alle emblemen van de legeronderdelen van de 53rd Welsh Division.De penning is ontworpen en geslagen door de Bossche graveur Lei Lennaerts.

 

Bron: Bastion Oranje

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.