We repeteren weer 5


Dinsdag 3 maart 2020. We hebben intensief gerepeteerd voor het concert dat we op 14 maart in de Taling gaan uitvoeren. Nog één repetitie te gaan en dan is het zover.
Een dag later krijgen we een mailtje van de Taling dat het geplande concert niet kan doorgaan vanwege de corona uitbraak.  De bewoners moeten in quarantaine.

Het bestuur vergadert en overlegt en neemt dan het besluit om de repetities enkele weken niet te laten doorgaan. Er wordt gedacht aan een periode van een maand. Dat werd uiteindelijk bijna een half jaar.

Na diverse vergaderingen en overleg met dirigent Henk van der Sanden werd besloten dat we de mogelijkheid tot hervatting van de repetities zorgvuldig moesten onderzoeken. Gezien de vele beperkingen en maatregelen die vanuit overkoepelende koororganisaties en RIVM werden opgelegd was het voor ons (grote) koor niet eenvoudig om een veilige oplossing te vinden. De belangrijkste voorwaarde was immers veiligheid. De resultaten van een eerder gehouden enquête onder de koorleden gaf ons voldoende houvast om aan de slag te gaan.

Omdat onze vaste repetitielocatie niet aan de voorwaarden voldeed was de eerste opdracht het vinden van een geschikte ruimte. Die werd gevonden in de Gereformeerde kerk aan de Evertsenstraat. Vervolgens moest een repetitieplan worden opgesteld waarbij stemgroepen apart konden repeteren. Gekozen werd om met drie groepen te werken; sopranen, alten en mannenstemmen. Elke groep zou drie kwartier repetitietijd krijgen. tussen de repetities moest voldoende tijd zijn om extra te ventileren en te ontsmetten. Ook zouden de groepen elkaar niet mogen tegenkomen bij het verlaten en betreden van de repetitieruimte.

Om het lange coronaproof repetitieverhaal kort te houden, het is het bestuur gelukt om aan de vele eisen en voorwaarden te voldoen.

Afgelopen dinsdag 15 september was het zover. Blije gezichten van koorleden die elkaar al lang niet meer hadden gezien. Hééérlijk repeteren en opnieuw blije gezichten na afloop. De totale opkomst van de koorleden was boven verwachting. 47 koorleden hebben weer gerepeteerd. Een vijftal had zich afgemeld wegens vakantie of andere verplichting. Dat is een prachtige score. Bijna de helft van het koor is weer aan het zingen.

Er wordt nu gewerkt aan het voorbereiden van de Herdenkingsceremonie bij het Welsh Division Memorial aan de Aartshertogenlaan op 27 oktober om 11:00 uur. Deze ceremonie gaat absoluut door. Gesprekken hierover met de gemeente en de veteranenorganisatie zijn in volle gang. Ondanks het feit dat er geen gasten uit Wales bij kunnen zijn zal het toch een gedenkwaardige bijeenkomst worden.

Er zijn met de gemeente ook gesprekken gaande over een Bevrijdingsconcert op 27 oktober.  Via onze website zullen wij u over de voortgang op de hoogte houden.

In december staat oorspronkelijk ook nog een Kerstconcert gepland. Hier valt op dit moment nog niets over te zeggen. Alles is afhankelijk van de corona ontwikkelingen.

maar één ding is zeker: in ons koor zijn weer veel blije mensen die op hun vertrouwde dinsdagavond weer samen met anderen mogen zingen……..

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 gedachten over “We repeteren weer