Een halve eeuw Henk 3


Op 27 september 2020 zou het heuglijke feit worden gevierd dat dirigent Henk van der Sanden 50 jaar geleden officieel pianist werd van het toen nog genaamde PTT-koor. 15 jaar later, na een heleboel dirigentenperikelen, nam Henk op 1 september 1985 het dirigeerstokje over van Jack Noyons. Op 22 oktober gaf Henk zijn eerste concert als dirigent met het PTT-koor, tot volle tevredenheid van de koorleden.

September 2020….  al meer dan een jaar geleden vergaderde het bestuur samen met Henk over een jubileumconcert. Waar en wanneer zou dit gehouden moeten worden. Na een aantal gesprekken  met verschillende mensen werd gekozen voor een concert in september en de locatie werd de St. Catharinakerk in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. In overleg met Henk kon nu gewerkt gaan worden aan de muzikale invulling van het concert.

 

Echter….   in maart 2020 werden de repetities stop gezet. Het onbekende corona-virus zorgde voor

 een heleboel ellende. Concerten werden geannuleerd. Zo ook het jubileumconcert.

 

September 2020….   niemand?? had nog aan een jubileumconcert gedacht. Alhoewel, in het diepste geheim werden koorleden op de hoogte gebracht. Dat resulteerde in een doffe bons op de mat achter de voordeur van Henk, die stomverbaasd en vervolgens aangenaam verrast een stapel post zag liggen.  Gestuurd door de koorleden die hem met deze gedenkwaardige gebeurtenis willen feliciteren.  Mailtjes en telefoontjes volgden daarna. Een delegatie van het bestuur verraste Henk met een persoonlijk bezoek en overhandigde de jubilaris een bloemetje, een oorkonde en wat lekkers.

Bedankt Margriet voor jouw medewerking en geheimhouding.

Inno

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 gedachten over “Een halve eeuw Henk

 • Piet Kerssens

  Hoi Henk.
  Proficiat met jouw jubilea. Gelukkig heb ik van die vijftig jaren er verscheidene mee mogen maken. Eerst mocht het koor genieten van jouw magnifiek pianospel. Tijdens een concertreis naar Wales in 1985 werd aan elk koorlid gevraagd of wij jou als dirigent wilden. Nou Henk, ik kan je zeggen dat het ‘ja, dat willen wij’ als een geschenk uit de muzikale hemel viel. En nu 35 jaar verder genieten wij nog elke week van jouw directie.
  Henk, blijf nog vele jaren bij ons koor. Het ga je goed!

 • Jan de Wit Bericht auteur

  Dag Henk,

  Het is ons bekend dat je vandaag bijzondere jubilea hebt. Het Gemengd Koor maakt 50 jaar onderdeel uit van je leven, en al 35 jaar dirigeer je het naar het niveau, waar we als gemeente ’s-Hertogenbosch al op ontelbaar veel momenten de vruchten van hebben geplukt. Dankzij de inzet van het koor – en jou in het bijzonder – hebben we lokaal herinneringen gecreëerd die uitstralen tot in het land van onze bevrijders. Weet dat bij de geanimeerde gesprekken in Wales de muzikale momenten van de koren er altijd uitgelicht worden en we kunnen je zelfs verklappen dat in menig fotoboek in Wales en Zuid-Engeland foto’s geplakt zijn van een diversiteit aan optredens van het Gemengd Koor, waarbij we veelal het grapje maken dat helaas die dirigent met zijn rug het beeld wel erg domineert… Maar, geloof ons, die dirigent zouden we geen moment willen wegdenken!

  Henk, jouw passie en gedrevenheid hebben de herdenkingen in ’s-Hertogenbosch opgetild tot een aansprekend en memorabel niveau. Daar zijn we het koor – en jou in het bijzonder – dankbaar voor. Die dank breng ik ook graag expliciet over namens burgemeester Jack Mikkers. We hopen dat het jou en ons allen gegeven wordt dat we – op welke manier dan ook – die samenwerking en band mogen voortzetten. Zo snel mogelijk onder hopelijk weer normale omstandigheden.

  Geniet vandaag van jouw gouden en koralen jubilea! En we drinken er beslist een keer iets op!

  Hartelijke groet,

  Pierre Kisters
  Nicolette Meeuwsen
  Jan de Wit