Herdenking 53rd Welsh Division Memorial 5


Covid-19 heeft grote invloed op ons leven en welzijn. Zo ook op de herdenkingsceremonie  bij het Welsh Memorial wat jaarlijks op 27 oktober plaats heeft. Deze keer géén koor, géén delegatie van Veteranen, géén gasten uit Wales, géén genodigden. Slechts vier bestuursleden van het koor en vier Veteranen van de Oude Stomp waren aanwezig bij het monument om toch nog aandacht te schenken aan hen die voor onze vrijheid zijn gestorven. Zij legden bloemen en kransen bij het monument dat werd geflankeerd door twee erewachten.

Tot grote verrassing van het koorbestuur waren ook enkele belangstellenden met bloemen aanwezig. Mensen die jaarlijks aanwezig zijn bij de herdenking.  Aan het einde van de ceremonie nodigde de voorzitter hen uit om hun bloemen bij het monument te leggen. Uit respect voor hun geste bleven zowel de koorleden als de Veteranen  voor het monument opgesteld staan.

Aan het einde dankte de voorzitter de aanwezigen en sprak de hoop uit dat volgend jaar weer een “normale” herdenking zal kunnen plaatsvinden.
Met het gezamenlijk uitspreken van de Exhortation werd de bijeenkomst afgesloten.

Klik hier of op de volgende foto
voor een korte impressie van de herdenking.

 

 

 

 

Video: Mathijs Sars

Foto’s: Ineke Sars.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 gedachten over “Herdenking 53rd Welsh Division Memorial

 • Piet Kerssens

  Tja…. wat kunnen er mooie momenten ontstaan in deze bizarre tijden. Mijn complimenten gaan richting allen, die een speciale inhoud hebben kunnen geven aan dit herdenkingsmoment. Ook naar hen, die er geen inhoud aan hebben kunnen geven.

  Met vriendelijke groet.
  Piet Kerssens

 • Ria de Groot van Rooijen.

  Ik ben nog even wezen kijken, ik zag een mooi bloemstuk maar geen kaartje of lind erbij.
  Ik dacht dit is van het koor. Toch fijn dat het door is gegaan, zo kan het dus ook.

 • David Mathias

  Inno,

  Thank you for sending me this, and for keeping the memory alive. Although we could not be with you in person, we were certainly with you ’in spirit’, and we look forward to next year’s commemoration.

  My best wishes to all

  David Mathias

 • Lenie Hol Bericht auteur

  Heel mooi, deze kleine, maar toch grootse bijeenkomst. Erg waardevol dat deze herdenking, ondanks de beperkende maatregelen toch nog kon plaatsvinden.
  Lenie Hol