Herdenkingsceremonie 53rd Division Welsh Memorial


Jaarlijks wordt op 27 oktober herdacht dat de stad ’s-Hertogenbosch op die dag in 1944 is bevrijd door de 53rd Welsh Division. De herdenking vindt plaats bij het monument aan de Aartshertogenlaan. Na de herdenking van 75 jaar vrijheid heeft het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch het op zich genomen om de jaarlijkse herdenkingen te organiseren.

 

Op een zonovergoten 53rd Welsh Divisionplein werd ook dit jaar door ons koor een dankbare warme  herdenking georganiseerd. Na een woord van welkom door de voorzitster aan de talrijke aanwezigen zong het koor “I Have A Dream” gevolgd door een korte overdenking waarna de Last Post twee minuten stilte inluidde.

Tijdens de kranslegging werden talrijke kransen en bloemen gelegd. Een van onze veteranen, Mike Williams, sprak de Exhortation uit en vervolgens zong het koor “Tell My Father”.De zeer goed bezochte ceremonie werd afgesloten met de drie Volksliederen.

Frans Tuijtjens
Foto’s : Myriam van Boxtel

Klik op video ceremonie en u kunt kijken naar een opname van de ceremonie gemaakt door RTV Lage Landen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.