Najaarsconcert in de Grote Kerk


Dit jaar geen Bevrijdingsconcert, maar een Najaarsconcert. Door ziekte van onze dirigent Henk van der Sanden en omdat lange tijd repetities wegens corona niet konden worden gehouden was het niet mogelijk om een uitgebreid Bevrijdingsconcert uit te voeren zoals we dat vele jaren hebben gedaan. Dank zij de enorme inzet van onze pianist Rein Boeijen is het wel gelukt om voldoende muziekwerken in te studeren en op te frissen om samen met het koor 3Klank een gevarieerd concert te realiseren.

Vele maanden  hebben we gerepeteerd met een onvermoeibare Rein om de jarenlang niet meer gezongen muziek op te frissen. Dat was nog een hele toer. Maar  onze enthousiaste koorleden hebben het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen.

Dank zij de medewerking van het koor 3Klank, dat eveneens onder leiding staat van Rein, hebben onze gasten kunnen genieten van het afwisselend voornamelijk klassieke programma van ons koor en het wat lichtere, maar zeker niet mindere genre van het koor 3Klank. Een combinatie die we in de toekomst nog wel vaker kunnen toepassen.

Met onze soliste Roos van der Sanden mochten we het Laudate Dominum van Mozart uitvoeren
en aan het slot van het concert Gabriella’s Song uit de film As it is in Heaven..Een ovationeel applaus onderstreepte de waardering  van het publiek dat de kerk tot de laatste stoel bezette.  Het gaf de koorleden een fijn gevoel en een “boost” om weer hard te gaan werken aan ons volgende optreden, het Kerstconcert in de Sint-Jan Geboortekerk in Vlijmen op 11 december, aanvang 14:00 uur. Zie ook onze agenda.

Foto’s: Gerard Monté.
Voor meer foto’s klik op de volgende link:   https://gerarddenbosch.nl/index.php/foto-s-2022/27-2022/1907-grote-kerk-protestantse-gemeente-200-jaar-aan-het-kerkpleintje-feest-activiteiten-2022  
Scroll vervolgens naar de datum 30/10/2022 en klik op de pijltjes   >>  om alle foto’s te bekijken.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Huub van Elderen.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.