"; while ($file = readdir($myDirectory)) { if (($file != ".") && ($file != "..") && ($file != "index.php") && !(is_dir("imgs/$file")) ) { $files[] = $file; if (is_int($i / $cols)) { list($width, $height) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } else { list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } $i++; } } echo "
"; echo ""; echo "
"; echo ""; echo "
"; closedir($myDirectory); ?> foto's: Bert Pijpers en Rob SchröderVOCAAL LENTEGALA
Een gevarieerd concert met allure en van grote klasse

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Zowel de Tijberzaal in Boxtel als de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch beleefden weer een bijzonder muzikaal moment. Onder de titel ‘Vocaal Lentegala’ brachten het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch en de R.K. Gildenbondsharmonie uit Boxtel een voorjaarsconcert.
Vrijdagavond 16 april werd in Boxtel een gevarieerd instrumentaal en vocaal concert uitgevoerd, zondag 18 april was het de beurt aan ’s-Hertogenbosch waar dit in de Grote Kerk nog eens magistraal herhaald werd. Naast koor en orkest werkten als solisten mee Dianne van Giersbergen (sopraan), Rob Hazenberg (bas/bariton) en Mike van Gils (altsax).
Ondanks de uitzonderlijk mooie voorjaarszondag mochten wij tal van belangstellenden in de Grote Kerk begroeten. Echter, velen misten veel, en veel moois, getuige de nog beschikbare plaatsen.


Met een indrukwekkend La Procession Du Rocio van Joaquin Turina opende de harmonie het concert. Het gemengd koor volgde met het lieflijke en indrukwekkende Angele Dei van Ponchielli. Vervolgens verraste de harmonie iedereen met twee prachtige werken van Dvorák en Rimski-Korsakov met medewerking van Dianne van Giersbergen en Rob Hazenberg. Een drieluik uit Occurencies van Ramon rondde het instrumentale deel voor de pauze af. Als pauzenummer bracht het hele gezelschap Finale 1 Atilla van Guiseppe Verdi.


Na de pauze openden koor, harmonie en soliste Dianne van Giersbergen met een selectie van vier vrolijke stukken uit Arthur Sullivan’s The Gondoliers. Aansluitend soleerde Altsaxofonist Mike van Gils met de harmonie in Concert voor Altsax en Orkest.
Gershwin’s Porgy and Bess leverde de volgende twee harmoniewerken: I got Plenty o’ Nothing met Rob Hazenberg als solist, gevolgd door Bess You Is My Woman Now waarin Dianne van Giersbergen zich bij Rob voegde in dit aangrijpende liefdesduet.
De slotapotheose, een uitgebreide selectie uit The Phantom Of The Opera van Lloyd Webber door koor en orkest, eindigde met de tekstregel The Music Of the Night terwijl de middaglentezon door de ramen van de Grote Kerk viel.


Het publiek toonde zijn waardering met een groot applaus voor koor, harmonie en solisten. Bloemen voor de solisten, harmoniedirigent Sander Teepen, koordirigent Henk van der Sanden en onze eigen Rein Boeijen.

En wederom kunnen wij met voldoening terugkijken op twee prachtige muziekevenementen.


Frans Tuijtjens