"; while ($file = readdir($myDirectory)) { if (($file != ".") && ($file != "..") && ($file != "index.php") && !(is_dir("imgs/$file")) ) { $files[] = $file; if (is_int($i / $cols)) { list($width, $height) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } else { list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } $i++; } } echo "
Eucharistieviering 3 september 2011

Internationale bijeenkomst van de Ridders van de Tempel

Indrukwekkend!

Het enige woord dat recht doet aan deze Eucharistieviering. De St. Jan is altijd al een indrukwekkende plek voor ons koor om te mogen zingen. Maar de muzikale invulling geven aan een mis ter gelegenheid van deze unieke gebeurtenis, de internationale bijeenkomst van de Orde van de Tempeliers, zo’n  gelegenheid doet zich slechts één maal voor.

Het met hun vlag, land voor land aantreden van de Ridders in hun traditionele mantels, voor de opening en begroeting, werd in stijl door ons koor voorafgegaan met Cantique de Jean Racine. En, zoals mocht worden verwacht, vormde de muziek van Bruckner’s mis in C een sfeervolle muzikale invulling van de viering. Naast deze werken droegen ook de andere gezangen bij aan de bijzondere betekenis van de mis, zoals de Investituur van de nieuwe Ridders voorafgegaan door het Veni, Creator.  Hoogtepunten door en voor ons koor mogen de tussenzangen genoemd worden: Locus Iste en I Have A Dream klonken prachtig. Maar met het motto van de Orde, het lied Non Nobis Domine  en de communiezang O Divine Redeemer oogstte ons koor de stille bewondering en waardering van alle aanwezigen, niet in het minst door de dynamische leiding van Henk van der Sanden en prachtig orgelspel van Rein Boeijen.

Een indrukwekkend optreden om nog vaak op terug te kijken.

Frans Tuijtjens.

Foto's: Rob Schröder