"; while ($file = readdir($myDirectory)) { if (($file != ".") && ($file != "..") && ($file != "index.php") && !(is_dir("imgs/$file")) ) { $files[] = $file; if (is_int($i / $cols)) { list($width, $height) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } else { list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } $i++; } } echo "

Voorjaarsconcert 2012

Een verrassende combinatie: Het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch en Vocal Group Crescens uit Berghem. Contrasterende afwisselingen tussen de koren brachten een harmonieus en kleurrijk voorjaarsconcert over de bühne.

Voor het voorjaarsconcert 2012 zocht het Gemengd Koor, onder de vertrouwde maar altijd enthousiaste leiding van dirigent Henk van der Sanden, samenwerking met Berghems’ Vocal Group Crescens, onder leiding van hun en onze Rein Boeijen. Daarmee ontrolde zich een programma vol afwisselingen en contrasten.

Het Gemengd Koor opende met I Have A Dream en Soldiers Past and Present, twee werken die indruk maakten. De verrassing voor het publiek volgde met Crescens’ optreden met een blokje van drie nummers onder de noemer Women On The Move, waarna het Gemengd Koor een blok neerzette in het hun zo eigen repertoire. Als afsluiting van het eerste deel van het concert was Crescens aan zet met een blok Music & Love, waarin Memory uit Cats en Somebody To Love van Queen, uitgevoerd met een toepasselijke choreografie, dynamisch de pauze inluidde.

In gospelkleding opende Crescens na de pauze met I Will Follow Him, Stagioni d’Amore en Go Like Elijah; een heerlijke serie Gospels die het publiek aangenaam verraste. Dat publiek luisterde vervolgens, soms met ingehouden adem, naar het Gemengd Koor dat met Cantique De Jean Racine en No Nobis Domine opnieuw voor een overgang zorgde.
Don’t Stop Me Now, This Is The Moment en Holding Out For A Hero vormden het laatste blok voor de Berghemse dames, die bij het laatste nummer probeerden hún ‘Hero’ te vinden.

Het Gemengd Koor kon daarop weer overnemen. Twee werken waarmee steeds weer het publiek - maar ook de koorleden en dirigent zelf - in vervoering gebracht wordt: Angeli Dei en O Divine Redeemer.

Voorzitter Inno van Riemsdijk dankte dirigent Henk van der Sanden en Rein Boeijen; deze laatste in de dubbelrol van begeleider van het Gemengd Koor en muzikaal leider van Crescens, met bloemen.

Tot slot zongen beide koren gezamenlijk voor het enthousiaste publiek het Anthem uit Chess.
Dank aan alle medewerkenden voor weer een zeer afwisselend Voorjaarsconcert.

Zij die thuis bleven hebben veel goeds en moois gemist.

Frans Tuijtjens

Foto's: Rob Schröder.