"; while ($file = readdir($myDirectory)) { if (($file != ".") && ($file != "..") && ($file != "index.php") && !(is_dir("imgs/$file")) ) { $files[] = $file; if (is_int($i / $cols)) { list($width, $height) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } else { list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } $i++; } } echo "

Lustrumconcert 21 april 2013


Een sfeervolle viering van het 55-jarig bestaan van het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch.

Een lustrum waarbij de symbolen van een 55-jarig jubileum gekoppeld zijn aan prachtige optredens en vertolkingen. Een Barcarolle door onze dames die de illusie van orchideeën oproept; onze soliste Roos van der Sanden die als een smaragd met het koor de Casta Diva vertolkt; en dat alles muzikaal omlijst met een witgouden randje door het symfonisch begeleidingsorkest, aldus voorzitter Inno van Riemsdijk in zijn openingswoord.Hebt u al eens “een dag met een sterretje” meegemaakt? Zondag 21 april 2013 was zo’n dag; het talrijke publiek in de goed gevulde Grote Kerk heeft het beleefd. Het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch vierde zijn elfde lustrum met een prachtig concert. Het koor, ondersteund door een symfonisch orkest, bracht een gevarieerd programma van de mooiste klassieke werken. De medewerking van de solisten Roos van der Sanden (sopraan) en Peter van Hoesel (bas) vormden enkele van de juwelen in de kroon van dit lustrumconcert (om maar even in de geest van deze tijd te blijven). Daarnaast was onze eigen Rein Boeijen vandaag niet alleen begeleider op piano en orgel, maar schitterde hij ook als virtuoos solist in het eerst deel van het pianoconcert nr. 23 van Mozart.

Tussen al deze individuele juwelen door manifesteerde het koor zich met optreden van een kwaliteit die nog maar zelden gehaald is. I Have A Dream, Paaskoor, Gerusalem, La Vergine, Barcarolle, O Isis und Osiris met Peter, en de aria der aria’s Casta Diva met Roos hielden het publiek niet alleen geboeid maar vaak ook ademloos. Een prachtig slot vormde een deel uit de Finale Attila waarvoor koor, orkest en solisten Roos en Peter een welverdiende ovatie van het publiek kregen.

Dit prachtige concert zou nooit tot stand hebben kunnen komen en met dit hoge gehalte zonder de voorbereidingen, de arrangementen en het inspirerende en eindeloze geduld tijdens de repetities van onze altijd enthousiaste muzikale leider en dirigent Henk van der Sanden. Een concert dat we niet snel zullen vergeten.

De komende vijf jaar gaan wij Zingend naar DIAMANT!Frans Tuijtjens.
Foto's:Rob Schröder en Willem Hol

"; echo ""; echo "
"; echo ""; echo "
"; closedir($myDirectory); ?>