"; while ($file = readdir($myDirectory)) { if (($file != ".") && ($file != "..") && ($file != "index.php") && !(is_dir("imgs/$file")) ) { $files[] = $file; if (is_int($i / $cols)) { list($width, $height) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } else { list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize("imgs/$file"); echo ""; } $i++; } } echo "

Bevrijdings- en Veteranenconcert 2013


 

Een jaarlijks terugkerend evenement dat nooit een sleur wordt: het Bevrijdings- en Veteranenconcert van het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch en een gastkoor uit Wales. Een waardig muzikaal eerbetoon aan onze bevrijders en de veteranen uit recente missies.

Het Bevrijdings- en Veteranenconcert van het Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch mag zich verheugen in een toenemende belangstelling van de veteranen uit onze gemeente en buurgemeente Vught. Het was bijzonder om ook dit jaar weer twee van onze bevrijders en een aantal gasten uit Groot Brittannië in het publiek te mogen verwelkomen, naast de Burgemeesters van ’s-Hertogenbosch en Vught, de heren Rombouts en Van de Mortel.
Als gastkoor uit Wales mochten wij dit jaar begroeten het London Welsh Rugby Club Choir onder leiding van Musical Director Michael Wyn Jones, met begeleiding van pianiste Anita D’Attellis.

Na een welkomstwoord van voorzitter Inno van Riemsdijk, beet het Gemengd Koor het spits af met I Have A Dream, gevolgd door een viertal werken met als laatste Requiem For A Soldier. De verbindende teksten werden uitgesproken door onze stempedagoge Anneke Hageman.
Het tweede blok voor de pauze werd ingevuld door het gastkoor. De prachtige mannenstemmen vertolkten zes werken waaronder het (voor ons) bekende Tydi a Roddaïst.  Voor de pauze bracht het Gemengd Koor een ode aan de veteranen met Veteranen Bedankt, met tussen de refreinen door, enthousiast meegezongen door het publiek, een toepasselijke rap door solist/rapper Oktay Maden.

Na de pauze vervolgde het London Welsh Rugby Club Choir het concert met Comrades In Arms, and The Lord’s Prayer. Met de gospel Old Time Religion sloten zij dit optreden af en nam dirigent Henk van der Sanden het dirigeerstokje van Michael Jones over. In dit laatste deel van het concert konden weer enkele prachtige werken beluisterd worden. Beginnend met God Be With You Till We Meet Again, genoot het publiek van o.a. Can You Feel The Love Tonight uit the Lion King en van Charles Gounod het indruk wekkende O Divine Redeemer.

Voor het concert werd afgesloten werden over en weer dankwoorden gesproken. Bloemen werden aangeboden aan Musical Director Michael Wyn Jones en pianiste Anita D’Attellis. Maar ook onze eigen dirigent Henk van der Sanden en virtuoos begeleider Rein Boeijen ontvingen een bloemenhulde.

Het concert werd afgesloten door het gezamenlijk zingen door beide koren van World War II Requiem en de Volksliederen van Groot Brittannië, Wales en Nederland.Frans Tuijtjens


"; echo ""; echo "
"; echo ""; echo "
"; closedir($myDirectory); ?>

 

Foto's Willem Hol