Voorjaarsconcert in "De Taling" 29 maart 2014
Leven & dood:


Vandaag heeft ons koor gezongen in het atrium van de Taling. Een mooie ruimte vol licht op deze warme lentedag.
Bewoners, vrienden, familie en belangstellenden druppelden tijdens het inzingen binnen, er waren ook oud-koorleden bij.
Rinkelen van kopjes en glazen, schuifelende voeten, vriendelijke begroetingen, ratelende karretjes, een balkon rondom waar mensen stonden te luisteren en praten. Met de ogen dicht kon je je in Italië  wanen, zoals mijn koor-buurvrouw terecht zei.


,

Helaas kregen wij als eerste het nare bericht dat koorlid dhr. Wim Feitsema juist vanmorgen was overleden. Henk sprak namens ons allen zijn medeleven uit naar met name zijn vrouw Loes en droeg de zang van vandaag op aan Wim.
Met dit sterven in gedachten is de muziek intenser en gevoeliger. Softly as I leave you, The lord bless you, Only time en God be with you till we meet again zeggen genoeg. La Golondrina, een Mexicaans lied wat gaat over het vertrek en gemis van de zwaluw (lees mens) die maar zo kort bij ons is kreeg er meer diepgang door.


Er was ook fijn nieuws: het derde kleinkind van Inno en Elly is vannacht geboren, moeder en zoon maken het goed!
Can you feel the love tonight, I have a dream maar ook: Ik heb mijn wagen volgeladen... zingen dan toch heel anders.


Vanzelfsprekend moeten we aan sommige stukken nog werken en natuurlijk zijn er verbeterpunten (ook voor mezelf, had niet de juiste schoenen aan). Maar met een geboorte en een overlijden op zo een prachtige lentedag ga je wel bedenken wat er echt toe doet.


Wat hebben we mooi gezongen en wat was het weer fijn!Myriam van Boxtel.
Foto's: Willem Hol