http://storage.stcatharinesstandard.ca/v1/dynamic_resize/sws_path/suns-prod-images/1297250309254_ORIGINAL.jpg?quality=80&size=650x&stmp=1333586582649 Chapeau voor ons!

Voor de chocolaadjes en de frikandelletjes met mayonaise deden we het niet maar wat had de oude man in het Hof van Hintham het naar zijn zin toen we zaterdag 14 maart daar optraden.

Vanaf het inzingen tot en met de laatste HOP van de volgeladen wagen stond hij voor het koor. Getooid met strohoed versierd met gele narcissen danste en dirigeerde hij dat het een aard had. Niet geplaagd door gêne - hij deed wèl alles uit zijn hoofd - ging zijn arm omhoog bij de hoge noten, omlaag bij de lage en swingde hij voor het hele koor langs. Een geduchte concurrent van Henk: ‘Kijkt u alstublieft naar mij’, vroeg onze dirigent bescheiden! Toch waren de praatjes waarmee hij de liedjes inleidde interessant en bevatten ze ook voor sommige koorleden leuke nieuwe weetjes over de muziek.

Wie de zaal in keek, zag begeleiders en bewoners elkaar aanstoten: ‘Dat was mooi hè’. En eerlijk is eerlijk, ook dank zij de hoge hal, klonken ons ‘Non Nobis Domine’, ‘O Divine Redeemer’ en ‘Softly’ mooier dan in de Helftheuvel. Misschien een aanmoediging om meer uit ons hoofd te repeteren? Hoger kunnen we het er niet maken, wel mooier!

Johan Eland.
Foto: Willem Hol.