Onze koorreis naar Zwitserland 7


 

Of ik een kort verslag wilde schrijven over de koorreis naar Zwitserland.
Hoe schrijf je zo kort mogelijk over zo’n geslaagde reis met zulke geslaagde concerten en lovende woorden van de toeschouwers?
Al de eerste dag was het raak. Nadat we lekker (!) vroeg vertrokken om 7u richting Riedböhringen met een tussenstop in Boppard, alwaar een fantastisch uitzicht langs de Rijn met typisch Duitse huizen, kwamen we ietwat later dan gepland aan in Hotel Gasthof Kranz.
Tijdens het diner zat de stemming er al goed in en werd er een mini concertje gegeven.
In het toilet kwam er een Duitse vrouw naar mij toe die tegen mij zei hoe mooi zij het koor net in de eetzaal vond zingen. Ze was werkelijk overdonderd zei ze en wilde weten waar ze vandaan kwamen. Het eerst compliment was binnen!

Dag 2 stond een gezellig boemeltje in Zollhaus-Blumberg voor ons klaar waarin we tussen de bomen en tunnels door konden genieten van het fantastische uitzicht.Daarna door naar Zürich waar we konden genieten van het heerlijke weer, de mooie stad, de muziek op het plein van Opernhaus Zürich en de talloze zwanen in het Meer van Zürich.

‘s Avonds was het dan eindelijk tijd voor het eerste echte concert in het pittoreske kerkje Sankt Genesius Kirche in Riedböhringen.

Dankzij de geweldige (humoristische) introductie van de dirigent Henk van der Sanden (in het Duits!), de akoestiek van de kerk en het geweldige zingen van alle koorleden, waardoor de liederen echt bij je binnen kwamen, werd het concert door alle aanwezigen inclusief ondergetekende uitmuntend ontvangen. Het publiek bleef maar klappen en complimenten geven (en meer dan terecht).

 

Dag 3 gingen we eerst naar de watervallen van Schaffhausen alwaar het koor in de toen nog stralende zon hun tweede mini concert gaf. 
Al werd het geluid ietwat overstemd door de denderende watervallen, de ambiance van het koor in zo’n omgeving was er niet minder om. Wat een droomplaatje voor de camera.Ook dit concert was zeker geslaagd.
Na een natuurlijke douche om even op te frissen gingen we op weg naar Kloten voor het moment suprême, de grand finale; het concert tezamen met de Swissair Voices. Wat een adembenemend goed concert was dit. Beide dirigenten, alsmede alle koorleden, gaven alles wat ze hadden en wij als toeschouwers genoten wederom met volle teugen.

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik het koor dezer dagen van een heel hoog niveau vond en daarbij ook genoten heb van de natuur en heel veel plezier beleefd heb met menig koorlid en/of aanhang. Ik kijk terug op een geweldige reis en ben blij dat ik als chaperonne van mijn moeder dit mee mocht maken.

Dank allemaal voor het gezang en de gezelligheid!

Tekst en foto’s: Nora van Zwieten

 

De volgende opnamen zijn gemaakt door Henk Wijen.

Tell my Father

By Thee with bliss

 

 

De hieronder geplaatste foto’s zijn gemaakt door Felix Koster van Swissair Voices.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 gedachten over “Onze koorreis naar Zwitserland

 • fam. A,IJskes-Cramer Bericht auteur

  Geachte Voorzitter c.q. Bestuursleden.

  Wat hebben wij verleden week in Duitsland en Zwitserland heerlijk genoten en wat hebben jullie prachtig gezongen en alles was zo positief met elkaar, ja toch ?
  Bij deze willen wij u bedanken dat wij als “Vrienden van het Koor ” mee mochten en het was fijn en voor herhaling vatbaar !!
  En wat hebben de Brabanders erg veel humor want wij bleven maar lachen.
  Wij hadden het wel een beetje onderschat gezien onze leeftijden als 85 / 82 plussers want we waren steeds maar “onderweg” maar ook nooit willen missen.
  Ook voor ons was het de eerste keer dat wij in Zwitserland waren geweest.
  Nogmaals onze hartelijke dank en hierbij een hartelijke groet van

  fam.A.IJskes-Cramer
  Vijfhuizerdijk 212-54
  2141BK-Vijfhuizen
  a.ijskes@simpc.nl

 • Elly Croese Bericht auteur

  Verrassend om nu al een kijkje te krijgen op jullie prachtige koorreis met lovende pers.
  Schitterend om die twee enthousiaste dirigenten te zien glunderen.
  Dit wordt lang nagenieten.

  Vriendelijke groet,
  Elly Croese

 • Anton van der Lee

  Natuurlijk, ik kan me de reacties van de Duitse en Zwitserse recensenten alleszins voorstellen. Ook de eigen meegereisde supporters van het Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch waren volledig in de ban van de geleverde prestaties. En net zo indrukwekkend waren de prestaties van degenen die de reis hadden voorbereid en die gedurende de vier dagen alles in goede banen leidden. Er werd beweerd dat deze reis tot de top drie van alle tot nu toe gemaakte concertreizen zou behoren. Ik kan dat alleen maar van de laatste dertig jaar uit eigen ervaring beoordelen, maar ik ben het er volledig mee eens: deze koorreis was in alle opzichten geweldig geslaagd.

 • Piet Kerssens

  Beste koorleden.
  Als ik het verslag lees in de Blumberg-krant, hebben jullie een prestatie neergezet, die klinkt als een hommage aan allen. Dat verwondert mij niet, de kwaliteit van ons koor kennende. De journalist van dit verslag heeft alle superlatieven gebruikt, die nodig waren om jullie optreden te verslaan.
  Bravo. Hou deze kwaliteit!

  Met vriendelijke zanggroet.
  Piet Kerssens

  • Antoinette Bastiaans

   Supersupersuper geweldig! Zó véél lovende woorden… Zwitsers zijn nooit zo uitbundig, dus jullie moeten ze wel helemaal ‘plat’ gezongen hebben. Gefeliciteerd met dit succes. Jammer dat ik er niet bij was….
   Hartelijke groet,
   Antoinette Bastiaans