Zanguitvoering in Mariaoord (Rosmalen)


Gijs “keek” nog even over de schouders van de koorleden mee.

De Burchtzaal was goed gevuld bij ons optreden op donderdag 6 april 2017.
De tot zaal getransformeerde voormalige kerk bleek een goede akoestiek te herbergen.

De gevarieerde zangnummers kwamen daardoor goed tot hun recht. Zo ontstond er een jubelende sfeer tijdens “D’Immenso Giubilo”, “Wonderful, Wonderful World” en vooral bij de Italiaanse Medley met “O Sole Mio” en “Funiculi Funicula”. Er werd meegedeind bij “Va Pensiero” (slavenkoor) en “Memory” (uit de musical Cats). Er ontstond enige hilariteit nadat dirigent Henk van der Sanden bij “I Have A Dream” toegevoegd had dat Martin Luther King’s droom helaas niet was uitgekomen. Hij werd vanuit de zaal van repliek gediend met:  “Maar die van mij wel!!!”. De sfeer was ontspannen en gemoedelijk. De Bossche liedjes van Mieke Vera brachten bij vele aanwezigen hun fijne herinneringen aan vroeger weer naar boven. Den Bosch bleek weer mooier dan Parijs, de Rue de la Pipe was weer een gezellige Bossche volksbuurt en de Perdjes van het stadhuis draaiden weer vrolijk op de carillonmuziek hoog boven de bruisende stad. Het slotnummer “Brabant” van Guus Meeuwis deed vele harten weer van trots zwellen.

Tijdens de uitvoering waren er twee nummers gewijd aan ons helaas onlangs overleden oud erekoorlid Gijs Nelissen. Zijn aanwezigheid was, alhoewel postuum, op die momenten eventjes voelbaar. Zoals bij de liederen “Locus Iste” en “God Be With You Till We Meet Again”. Deze prachtige nummers zongen we ook op zijn eigen verzoek tijdens de afscheidsdienst van Gijs op dezelfde locatie. Na afloop van het miniconcert sprak een van de twee aanwezige dochters van Gijs nog een dankwoordje. Buiten de Burchtzaal werd op de verbindingsgangen van het Vivent-complex duidelijk hoorbaar het “Brabantse Volkslied” nog steeds (door de naar hun kamers terugkerende bezoekers) gezongen en geneuried. Met muziek wordt herdacht maar zeker ook hoop en levenslust gegeven.

 

Tekst Willem Hol/ Lenie Buur.

Foto’s Willem Hol.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.