Kerstconcert St. Janskerk Vlijmen 3


Kerstconcert Gemengd Koor ’s-Hertogenbosch 11 december 2022

Wij hebben er lang op moeten wachten, een mooi en sfeervol kerstconcert. Het laatste was in 2019, enkele maanden voor COVID-19 alles en iedereen “buitenspel” zette. Maar heerlijk dat het nu weer mag.

Voor het eerst kwamen de leden van ons koor en van het Vrouwenkoor DiDonna’s samen in de Sint-Jan Geboortekerk in Vlijmen om onder leiding van Rein Boeijen en met medewerking van onze soliste Roos van der Sanden de kou te verdrijven met warme kerstliederen.

Na het, samen met het publiek gezongen, Wij Komen Tezamen opende het Gemengd Koor het concert met het feestelijke Tollite Hostias (Brengt uw gaven en aanbidt het Kind). Vervolgens wisselden Oudhollands, Duits en Engels elkaar in het eerste blok af om, samen met Roos van der Sanden, af te sluiten met het magistrale Laudate Dominum van Mozart.

Het Vrouwenkoor DiDonna’s vulde het tweede deel met een afwisseling van vrolijke en gevoelige kerstliederen. Een start met Winter Wonderland o.a. gevolgd door Follow That Star en The Rose, eindigde dit deel met Let it Snow. Na een welverdiend applaus gaven zij het – inmiddels wel heel erg koud geworden – podium weer terug aan het Gemengd Koor.

Het laatste blok opende het Gemengd Koor met de Hymne uit het requiem Eternal Light: Lead Kindly Light van Howard Goodall. Met wederom een afwisseling van internationale oorsprong kwamen de mooiste kerstliederen naar voren. Weihnacht, Lichterglanz vom Himmelszelt, op de achtergrond door Roos ingekleurd met Stille Nacht maakte het kerstgevoel zeker wakker. Het koor sloot dit laatste deel af met het bekende Do You Hear What I Hear.

 

 

Met de gezamenlijke slotzang Eer Zij God In Onze Dagen en een dankwoord van voorzitter Han de Both, werd dit kerstconcert, in een “Bleak Midwinter” koude kerk, afgesloten.
Gezien de reacties gingen het publiek en de koren met een voldaan kerstgevoel huiswaarts.

Frans Tuijtjens
22-12-2022

Foto impressie  geselecteerd uit opnames van Gerard Monté.
Nog een 50-tal foto’s zijn te zien op zijn website.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 gedachten over “Kerstconcert St. Janskerk Vlijmen

  • Ingrid

    T was fijn om weer een mooi gevarieerd kerstconcert te mogen verzorgen. Maar t was té koud in de kerk ‍️
    Daarom was t fijn dat Henk Bijnen voor mooie warme plaids had gezorgd (zoals hij ook voor de mooie programma’s heeft gezorgd. Dus Henk bij deze; dankjewel.