2 juni 2024 VIER KOREN CONCERT


Zondag 2 juni vond er een muzikaal treffen plaats in de sfeervolle “Cathrien” te ‘s-Hertogenbosch. Vier totaal verschillende koren qua genres en samenstelling.

Initiatiefnemer was het Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch en de gastkoren bestonden uit Het Maaslands en Musica Humana, beiden uit Oss en vrouwenkoor “diDonna’s”  uit Vlijmen en dit alles onder de inspirerende en deskundige leiding  van hun aller dirigent/begeleider Rein Boeijen.

Het idee was een soort van estafette waardoor de koren twee aan twee een gezamenlijk stuk zongen, daarna één koor af en het volgende koor nam het over om zo’n 20 minuten eigen repertoire voor hun rekening te nemen.

Deze opzet werkte absoluut heel dynamisch en ook de koren zelf hadden er duidelijk plezier in.  Jammer dat het geen “volle bak”  was, want dat zouden ze zeker verdiend hebben, maar alle aanwezigen die er waren, hadden een geweldige middag en niet op de laatste plaats door het aanstekelijke enthousiasme van de deelnemers!

 

Aan het eind van de middag zei voorzitter Inno bij zijn dankwoord aan met name Rein: “Ach jongen, als we jou niet hadden.”
Dat zegt genoeg……….zo niet alles……….

En wat mij betreft graag tot een volgende keer!

Met hartelijke groet,
Rita Tweebeeke.

Foto’s:  Angelique van der Klauw.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.