9 januari 2024 Nieuwjaarsbijeenkomst 1


 

Wat gaat de tijd toch snel. Alweer is er een jaar voorbij, de zoveelste Nieuwjaarsreceptie op een rij. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat wij in de Nieuwjaarsbijeenkomst afscheid namen van dirigent Henk van der Sanden. Dit jaar mochten we Henk als erelid van ons koor met zijn vrouw Margriet verwelkomen. Het werd een hartelijk weerzien met onze koorleden die Henk best nog wel missen.
In een gezellige sfeer opende voorzitter a.i Inno van Riemsdijk de bijeenkomst met een gedicht, waarbij hij aan het einde de hulp inriep van de bestuursleden en hen vroeg: ‘Laat alle aanwezigen maar van ons horen dat we lid zijn van het Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch, en daar zingen ze er altijd lustig op los’.  Met het zingen van enkele inzingoefeningen sloot hij het af met de tekst:  ‘Want we zijn er zogezegd voor in de wieg gelegd.’

Vervolgens blikte de voorzitter terug op het afgelopen jaar waarbij hij opmerkte dat het een druk jaar was. Dat er hard is gewerkt aan het repertoire, nieuwe stukken zijn ingestudeerd en totaal vijf optredens zijn verzorgd. Dat de kwaliteit van de zang weer in stijgende lijn is en dat dit vooral is te danken aan de inzet van de koorleden en natuurlijk de inzet van Rein. Dit nieuwe jaar doen we het iets rustiger aan. We verwachten twee optredens te realiseren in Bossche Zorgcentra en een Voorjaarsconcert en een Kerstconcert. De datum voor het Kerstconcert ligt al vast. (zie onze agenda)

Daarna werden twee jubilarissen gehuldigd. 25 jaar koorlid verdient een oorkonde en die werd uitgereikt aan Frances van der Pijll en Wilma Geerts.  Er werd nog even aandacht gegeven aan twee koorleden die recent hun lidmaatschap hebben beëindigd. Dat waren Ann van den Bosch en Ciska Dankers. Beiden waren lid vanaf de oprichting van het koor, nu 65 jaar geleden.
Nadat de jubilarissen waren toegezongen en de nodige handen geschud, was het de beurt aan enkele koorleden die voor deze gelegenheid een muzikaal of gesproken intermezzo hadden ingestudeerd. De aanwezigheid van Henk van der Sanden die voor de ondersteunende pianobegeleiding zorgde verhoogde de sfeer en de feestvreugde.

Aan het einde van de receptie was er nog een toespraak voor Anton van der Lee die in de afgelopen 35 jaar veel recensies heeft geschreven over onze optredens. Ook het schrijven van ons jubileumboek in 2008 was een prestatie van formaat. Anton stopt nu met zijn activiteiten voor ons koor,  vandaar nog eenmaal de verdiende pluim op zijn hoed.

Nadat aan alle aanwezige koorleden een setje met nieuwe muziek en ons koorinformatieblad De Hoge Noot was uitgereikt vertrok iedereen tevreden huiswaarts. Volgende week zien we elkaar weer en dan is het studeren geblazen aan nieuwe muziek en opfrissen van bekende nummers.  Op naar nieuwe concerten.

 

 

foto’s:  Rob Schröder.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “9 januari 2024 Nieuwjaarsbijeenkomst

  • Henny coppens dankers

    Ik vond het heel gezellig en het was leuk om iedereen weer te zien. En nog bedankt voor de mooie bos bloemen!!!
    Cisca Dankers

    Wij, de dochters van cisca, zouden graag de foto willen bestellen. Kan dat??