Voorjaarsconcert Grote Kerk 21 mei 2023


Zondag 21 mei. Een stralende lentedag waarop ons eerste  “grote” concert van dit jaar zal gaan plaatsvinden. Ruim 40 koorleden zitten klaar om na het welkomstwoord aan onze gasten hun mooiste stem te laten horen. Het concert wordt geopend met Anthem uit Chess van Andersson, gevolgd door The Day you sang this Song van Ravenal. Beide nummers worden vol overgave gezongen. De subtiele aanwijzingen van Rein die ons begeleidend op de vleugel ook nog ‘dirigeert’ zorgden er voor dat ook alle nuanceringen goed werden uitgevoerd.
Afwisselend werden religieus getinte nummers gezongen zoals Locus Iste en The Lord bless You, en klassieke muziek zoals Dal tuo stellato Soglio en Barcarolle ‘Tace il Vento’.

Om het koor rustpauze te gunnen werden twee orgelsolo’s gespeeld door Rein. Het Sonata per Organo van D.Simarosa en de Sonate in F van C.PH.E Bach werden op het kabinetorgel prachtig vertolkt.

Ook liederen die al lang niet meer door het koor waren uitgevoerd werden ten gehore gebracht. You raise me up, All in the April Evening en Love is the Answer klonken fris en overtuigend. Een van de allermooiste nummers was het lied Tebje Pojem. Menig koor mag jaloers zijn op de manier waarop het werd uitgevoerd. Heel verstild en intens.

We mogen met een gerust hart concluderen dat ons koor een mooi concert heeft neergezet. De vele positieve reacties van onze luisteraars kunnen deze conclusies absoluut bevestigen.

 

Onze fotograaf Gerard Monté heeft een foto-impressie gemaakt. Als u op de volgende link klikt dan kunt u de foto’s bekijken.
Zodra u op de pagina bent, scroll dan naar beneden tot aan de foto met onze koorbanner. Vervolgens klikt u op de start button.

https://gerarddenbosch.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1926&catid=28

 

Volgende foto’s: Ineke Sars

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.